Del
Se weekendophold i Viborg
weekendophold viborg
Sct. Mogens Gade i den ældste del af Viborg er fuld af charme. Foto: Hubertus45.
Viborg byder velkommen til et utroligt charmerende og atmosfærefyldt bymiljø. Her venter masser af kulturoplevelser og rigtig fine muligheder for shopping i de hyggelige gågader.

Weekendophold i Viborg

Viborg er en af de ældste byer i Danmark, og byder på en spændende blanding af kulturoplevelser og shopping.

Der er ikke nogen som ved præcist hvornår Viborg blev grundlagt. Omkring 1060 blev byen dog hjemsted for en biskop, og i starten af 1100-tallet begyndte man byggeriet af en domkirke.

Den overlevede tre store brande, men i 1862 stod det klart at det var nødvendigt at rive den ned og genopføre den. Det tog 14 år at bygge den nye domkirke, der blev opført som en rekonstruktion af den originale.

Der er ikke meget af det oprindelige inventar tilbage, men det ændrer nu ikke ved forhold at domkirken med sit smukke indre hører til blandt Viborgs store seværdigheder.

Byen er desuden hjemsted for en række spændende museer. Viborg Museum er et kulturhistorisk lokalmuseum, som har til huse i midtbyen. Skovgaard Museet rummer værker af mange danske kunstnere, især fra guldalderen (ca 1800-1850). I Viborg Kunsthal er der fokus på samtidskunst.

Sct. Mogens Gade var frem til midten af 1800-tallet Viborgs hovedgade. Her findes endnu i dag mange af de huse som blev opført for 3-400 år siden. Gå en tur igennem den brostensbelagte gade, og indsnus atmosfæren fra en svunden tid. Byen rummer desuden en del gamle bygninger, som er fredede. Blandt dem finder I Domprovstegården, Bispegården, Eksercerhuset og mange andre.

På den mere moderne front lokker gågaderne i midtbyen med et rigt udvalg af butikker. Her venter mange muligheder for shopping.

Glæd jer til et spændende og indholdsrigt ophold i en af Danmarks ældste og mest atmosfærefyldte byer.

Book et skønt weekendophold i Viborg - se alle tilbud her!