Del
Se weekendophold i Tönning
weekendophold tönning
Tönning er en utroligt hyggelig by; her er der udkig til torvet med St. Laurentius Kirken. Foto: Dirk Ingo Franke.
Den skønne, lille by ved Ejderen byder velkommen til et super hyggeligt bymiljø som er præget af torvet og den smukke kirke på den ene side - og af den tidligere meget travle havn på den anden side.

Weekendophold i Tönning

Tönning er en mindre men utrolig charmerende by som er opført tæt på det sted, hvor den store flod Ejderen løber ud i Nordsøen. Glæd jer til at opleve atmosfæren i den hyggelige by, som har rødder mange århundreder tilbage i tiden.

Byen opstod i slutningen af 1100-tallet, og udviklede sig igennem Middelalderen. Beliggenheden ved floden gjorde, at Tönning efterhånden blev en vigtig handelsby; det varede ved indtil åbningen af Kielerkanalen i 1895 fjernede hovedparten af fragtskibene fra Ejderen.

I 1583 stod det prægtige Tönning Slot færdigt i byen, opført til den hertug der dengang herskede over området. Fire høje tårne knejsede mod himmelen omkring den centrale bygning, som udgjorde selve slottet.

Tönning Slot var det største langs den tyske vestkyst, men ulykkeligvis kan man ikke længere se det. Det blev nemlig revet ned på ordre fra den danske konge Frederik 5. i 1735 - og i dag er der derfor kun slotsparken tilbage.

Bybilledet er på den ene side præget af torvet, hvor spiret på St. Laurentius kirkens tårn rejser sig højt over resten af de smukke bygninger, som flankerer pladsen. På den anden side dominerer vandet, byens havn og de gamle pakhuse og de øvrige bygninger langs kajen.

Tönning er et skønt sted at tage på weekendophold - og en udflugt til Flensburgs lange, attraktive gåde eller den nærliggende "Hollænderby", Friedrichstadt, kan sagtens lade sig gøre.

Book et skønt weekendophold i Tönning - se alle tilbud her!