Del
Se weekendophold i Silkeborg
weekendophold silkeborg
"Hjejlen" på sin vej gennem det naturskønne Søhøjland. Foto: Mikkel Grabowski.
Nyd den charmerende og rolige atmosfære i Silkeborgs bymidte, og sejl en tur med Hjejlen. Her venter også store kulturoplevelser, bl.a. mange af Asger Jorns værker. Omegnen er hjemsted for mange kunsthåndværkere og gallerier, hvor I kan finde en flot souvenir til hjemmet.

Weekendophold i Silkeborg

Silkeborg ligger i et smukt landskab med mange skovklædte bakker, midt i Søhøjlandet. Gudenåen slynger sig igennem dele af Silkeborg, ikke langt fra midtbyen. Silkeborg Langsø strækker sig igennem store dele af byen, og er med til at skabe en charmerende og meget rolig atmosfære.

Bymidten er et super hyggeligt sted med mange forskellige forretninger, cafeer og restauranter. Her venter mange spændende timer med shopping og jagt på tilbud - og selvfølgelig også en pause i ny og næ.

På trods af at Silkeborg ligger midt inde i Jylland, har byen faktisk sin egen havn. Den er nu ikke så stor, men det er vældig hyggeligt at stå her og kigge ud over vandet.

Det er også herfra at hjuldamperen "Hjejlen" sejler ud på sin vej mod Himmelbjerget ved Ry. Tag endelig sejlturen med, hvis jeres ophold falder sammen med sæsonen, der går fra foråret til hen på sensommeren.

På kulturfronten er Silkeborg især kendt fordi maleren Asger Jorn boede i byen som ung, og udviklede en stærk tilknytning til den. I dag kan mange af hans værker ses på Museum Jorn og på Silkeborg Kunstmuseum.

Kunstcentret Silkeborg Bad laver skiftende udstillinger med danske og udenlandske kunstnere. Skulpturparken omkring det tidligere kurbad er en del af oplevelsen; udover skulpturerne får I også en flot udsigt ud over Ørnsø.

I lokalområdet findes mange kunsthåndværkere og gallerier, hvor der er fine muligheder for at få en flot souvenir med hjem. Her findes hele paletten af kunstarter: maleri, keramik, tekstiler og glas.

Book et skønt weekendophold i Silkeborg - se alle tilbud her!