Del
Se weekendophold i Ringkøbing
Nyd den charmerende atmosfære i de smalle hyggelige gader i den ældste del af Ringkøbing.
Ringkøbing er en smuk og charmerende købstad, som byder på aktivt byliv, kulturoplevelser og storslået natur lige uden for døren.

Weekendophold i Ringkøbing

Ringkøbing er en hyggelig købstad som ligger i smukke omgivelser ved det nordvestlige hjørne af Ringkøbing Fjord. Byen er også kendt som "Vestjyllands lille hovedstad". Her venter byliv, kulturoplevelser og flot natur.

Dens rødder strækker sig mange århundreder tilbage i tiden, hvilket tydeligt afspejler sig i de flotte, gamle bygninger, som findes i den ældste del af byen. Her er idylliske, smalle gader som er belagt med brosten. Langs gaderne finder I meget velholdte byhuse og købmandsgårde, som fortæller historien om tidligere generationers liv i Ringkøbing.

En af dem tilhørte den meget velhavende købmand Jens Harpøth. Han blev adskillige gange afvist på hoteller rundt om i Danmark, fordi han dukkede op forklædt som en fattig mand. I Østergade fortæller et skilt i dag, hvor du kan se resterne af den store købmandsgård, som gjorde ham rig.

Selv om købmandsgårdene hører en svunden tid til, er der stadig masser af liv og handel i den ældste del af Ringkøbing. Her er nemlig masser af aktivitet med torvehandel og udendørs servering.

Ringkøbing Kirke er opført i flere omgange fra 1400-tallet til omkring 1550. Tårnet er meget specielt at kigge på, fordi det er bredere i toppen end det er i bunden. Indenfor kan I se en smuk moderne altertavle og døbefont.

Læg også vejen forbi Indianer-landsbyen på Ringkøbing Havn. Navnet til trods er der ingen indianertelte her; der er i stedet tale om de fiskehytter, som ligger på havnen.

På pladsen foran Ringkøbing Museum står en statue af Mylius-Erichsen, som blev berømt for sin polarforskning. Inde i museet kan I opleve den gamle købstad som den tog sig ud for den lokale kunstner Jesper Maler. Bagefter kan I se mange af motiverne "i levende live" - hovedparten af dem findes nemlig stadig i Ringkøbings bybillede.

Storslåede naturoplevelser venter jer omkring fjorden og selvfølgelig også langs Vesterhavet, som ligger tæt på byen.

Book et skønt weekendophold i Ringkøbing - se alle tilbud her!