Del
Se weekendophold i Ribe
weekendophold ribe
Ribes lange og smalle gågade er fuld af charme og atmosfære. Foto: Kim Wyon.
Velkommen til et uforglemmeligt ophold i Danmarks ældste og, vil mange mene, smukkeste by. Oplev atmosfæren i den ældste del af byen, hvor Domkirken majestætisk rejser sig mod himlen. Fra det ene af tårnene er der en mageløs udsigt ud over byen, Vadehavet og markslandskabet, som Ribe Å slynger sig igennem.

Weekendophold i Ribe

Købstaden Ribe er smukt beliggende i et fladt marsklandskab i det sydvestlige hjørne Danmark. Her har den ligget siden begyndelsen af 700-tallet, hvor der opstod en handelsplads på stedet. Ribe Å slynger sig igennem byen, og løber ud i Vadehavet gennem Kammerslusen.

Den ældste del af byen har sin helt egen atmosfære. Den er domineret af Ribe Domkirke, som ligger ved et torv. Herfra er der adgang til den lange, smalle gågade, som er flankeret af velbevarede, gamle huse. Glæd jer til at opleve den helt specielle atmosfære.

Det højeste af tårnene på domkirken hedder "Borgertårnet". Det blev opført i 1333, og strækker sig 52 meter op i luften. Fra udsigts platformen øverst oppe (der er 248 trin derop) er der en mageløs udsigt over den smukke by, Vadehavet og marsken, som åen flyder igennem.

Tag jer også tid til at se nærmere på domkirkens indre, som igennem flere århundreder er blevet udsmykket af en række forskellige kunstnere.

De naturskønne omgivelser omkring byen indbyder til - ja, nærmest forlanger - at man oplever dem på tæt hold. Tag på udflugt og oplev Vadehavet og marsken på tæt hold.

Glæd jer til et uforglemmeligt ophold i Danmarks ældste, og, vil mange mene, smukkeste by.