Del
Se weekendophold i Næstved
weekendophold næstved
Det gamle rådhus i Næstved. Foto: Allie Caulfield.
Glæd jer til at opleve Middelalderens bymidte, som stadig er levende sted med masser af forretninger og handel. Naturen omkring Næstved er super flot, og byder på mange muligheder for udflugter.

Weekendophold i Næstved

Næstved er Sjællands femtestørste by, og er beliggende i smukke, kuperede omgivelser ved Susåens udløb i Karrebæk Fjord.

Byen blev grundlagt i 1135 og fik status som købstad kun 5 år senere. Forskellige munkeordener slog sig ned her, og opførte bl.a. Skovkloster, som senere blev til Herlufsholm. Byen lå godt i forhold til de tyske hansestæder, og handelen blomstrede. Der blev opført flere kirker i 1200-tallet, bl.a. byens nuværende vartegn, Skt. Peders Kirke.

I de følgende århundreder afløste brande og krige hinanden. Fra begyndelsen af 1400-tallet gik det dog fremad igen. Dronning Margrethe 1. grundlagde et kloster på Gavnø (det blev senere til Gavnø Slot), og i midten af Næstved blev der opført en række stenbygninger, Boderne, ved Skt. Peders Kirkeplads.

Byens købmænd opførte Kompagnihuset i Kompagnistræde, og i Riddergade kom Apostelbygningen til, opført i bindingsværk.

Det smukke bymiljø er i dag præget af mange spændende specialforretninger, og middelalderens torve (Hjultorv og Akseltorv) findes endnu. Der afholdes stadig torvedage her.

Der er mange muligheder for udflugter. Besøg f.eks. Gavnø Slot, det er en spædende oplevelse at se det flotte parkanlæg og de kunstfærdigt udsmykkede værelser. I sommerhalvåret kan I tage turen derover med M/S Friheden, der sejler fra havnen i Karrebæksminde. Sejlturen over den smukke fjord med det rige fugleliv er faktisk en oplevelse i sig selv.

Glæd jer til et skønt ophold i et charmerende og smukt, gammelt bymiljø, omgivet af flot natur.

Book et skønt weekendophold i Næstved - se alle tilbud her!