Del
Se weekendophold i Lübeck
weekendophold lübeck
Holstentor er Lübecks vartegn. Foto: Jorges.
Lübeck byder på en perlerække af smukke og meget velholdte bygninger, som er kommet til gennem byens mangeårige historie. Her venter også lækkerier af marcipan - og det mest berømte julemarked i det nordlige Tyskland.

Weekendophold i Lübeck

Oplev "Marcipanbyen" og den særlige atmosfære, som byens mange, gamle bygninger skaber. Lübeck er en skøn by, som byder velkommen til et dejligt ophold i charmerende omgivelser. Byen er hvert år hjemsted for det mest berømte julemarked i det nordlige Tyskland.

Lübeck blev grundlagt i 1143, og skiftede hænder temmelig mange gange, indtil byen i 1226 blev en selvstændig bystat. Friheden varede indtil 1937, hvor den blev en del af Schleswig-Holstein. Igennem mere end fire århundreder i løbet af tiden som selvstændig by var Lübeck drivkraften i et magtfuldt handelsforbund, som hed Hanseforbundet.

Handelen bragte stor velstand til byen, der blev en af de rigeste i hele Europa. Rigdommen afspejler sig i de flotte bygninger fra Middelalderen, som endnu i dag præger den ældste del af byen. De smukke og meget velholdte bygninger er helt fortjent kommet med på UNESCO's liste over verdens kulturelle arv.

Et andet af Lübecks kendetegn opstod også i Middelalderen, og er lige så eftertragtet i dag, som det var dengang. Det drejer sig om byens marcipan, som er berømt og eftertragtet over hele verden. Smag endelig på de søde sager, det er en helt naturlig del af et ophold i byen.

Hen imod slutningen af året spreder byens utroligt populære julemarked sig ud på torvene samt i gader og stræder. Den flotte udsmykning og de mange forskellige boder skaber en super hyggelig stemning, som simpelthen skal opleves.

Glæd jer til et super hyggeligt ophold i den charmerende "Marcipanby".

Book et skønt weekendophold i Lübeck - se alle tilbud her!