Del
Se weekendophold i Husum
weekendophold husum
Et kig ind i en af byens smalle, ældre gader. Foto: Thorsten Schramm.
Husum byder velkommen til et charmerende og stemningsfyldt bymiljø på kanten mellem havet og marsken. Snup også en udflugt til den nærliggende og utroligt hyggelige "Hollænderby", Friedrichstadt.

Weekendophold i Husum

Husum er opført i marsklandet i den sydvestlige del af Slesvig, og ligger ved havet. Byen, som har fået tilnavnet "Den Grå By ved Havet" har omtrent 20.000 indbyggere, og er et spændende sted at besøge.

Byens rødder strækker sig tilbage til 1200-tallet, og på trods af stormfloder og konkurrence fra nabobyer, har den formået at udvikle sig igennem århundrederne. Undervejs er der opført en række af de bygninger, som i dag hører til blandt Husums seværdigheder.

Blandt dem er Husum Slot, som blev opført fra 1577-82 af den hertug, som dengang herskede over byen. Om foråret blomstrer et væld af krokus i parken omkring slottet; synet og duften af de mange, farvestråledende blomster er en skøn oplevelse som virkelig minder én om, at vinteren endegyldigt er forbi.

Nogle år senere, i 1601, kom byens rådhus til. Det blev opført i italiensk renæssancestil, og pryder endnu i dag bybilledet. Tæt ved rådhuset finder I byens skibsfartsmuseum og Nordsø Museet Husum, som er en spændende blanding af kulturhistorie og kunsthistorie.

Nogle kilometer mod syd ligger et af de mest populære udflugtsmål i Slesvig, "Hollænderbyen" Friedrichstadt. Den blev opført i 1600-tallet og fik sit tilnavn fordi den blev bygget af hollændere der var flygtet pga deres religiøse overbevisning. De smalle gader og de smukke, gamle huse skaber en charmerende atmosfære, som I absolut bør opleve.

Glæd jer til et skønt ophold med dejlige oplevelser på programmet.

Book et skønt weekendophold i Husum - se alle tilbud her!