Del
Se weekendophold i Horsens
weekendophold horsens_gågaden
Søndergade i Horsens. Foto: Hubertus45.
Oplev et af landets kulturelle kraftcentre, hvor stribevis af fængslende oplevelser venter - sammen med shopping i Danmarks bredeste gågade

Weekendophold i Horsens

Horsens er den tredje største by i Østjylland, og er et kulturelt kraftcenter. Byen ligger i flotte omgivelser ved Horsens Fjord, og byder velkommen til et spændende ophold med masser af oplevelser.

Byens rødder strækker sig hele vejen tilbage til 1200-tallet, og mange af de bygninger, som med tiden er blevet gamle, findes stadig i byens gader. En enkelt af dem troner dog over byen fra en bakketop.

Det drejer sig om det tidligere Horsens Statsfængsel, der nu er indrettet som "World of Crime" museum. Læg vejen omkring Fængslet, det er spændende at se stedet.

I bymidten finder I Søndergade, som er Danmarks bredeste gågade. Glæd jer til at gå på jagt efter gode tilbud i butikkerne, og hvil fødderne på en café eller en restaurant når I trænger til en pause.

Den sidste weekend i august, fra fredag til lørdag, afholdes Europæisk Middelalderfestival i Horsens. Festivallen spreder sig igennem Søndergade over Rådhustorvet og videre ned i parken bag byens rådhus.

Omkring 300 boder og tusindvis af medvirkende skruer tiden tilbage til perioden mellem 1350 til 1536. Den årligt tilbagevendende begivenhed er blevet noget af et tilløbsstykke.

Book et skønt ophold i Horsens - se alle tilbud her!