Del
Se weekendophold i Herning
weekendophold herning
Gågaden i Herning. Foto: Niels Elgaard Larsen.
Seværdigheder, attraktioner og shopping på første klasse venter i Herning. Glæd jer til at besøge den driftige by, hvor fortidens industribygninger har tilpasset sig udviklingen, og indgår som en spændende del af bybilledet.

Weekendophold i Herning

Glæd jer til et skønt ophold med en af Midtjyllands mest driftige byer som omdrejningspunktet. I kan bo tæt på bymidten eller i slotslignende omgivelser på Skarrildhus ca. 25 kilometer syd for Herning.

Herning udviklede sig til en egentlig by i anden halvdel af 1800-tallet, i takt med at heden omkring byen blev opdyrket. Tekstilvirksomheder og industrien blomstrede, og byen voksede. I dag er de fleste af dem forsvundet igen, men mange af fabriksbygningerne står endnu rundt omkring i byen.

En af dem finder I på byens gågade, hvor biblioteket har til huse i en tidligere fabrik. Herning har i det hele taget gjort meget ud af kultur og seværdigheder, og huser en række spændende museer. Blandt dem er Herning Kunstmuseum, Blichermuseet, Danmarks Fotomuseum og selvfølgelig også HEART - Herning Museum of Contemporary Art. En af HEART's naboer er Ingvar Cronhammars store Elia skulptur.

De mange attraktioner og seværdigheder har gjort Herning til en levende og spændende by, som hvert år tager imod mange gæster. Forretningslivet har udviklet sig i takt med tilstrømningen, og derfor er der i dag rigtig fine muligheder for shopping, ikke mindst i den hyggelige gågade.