Del

Oversigt

Beskrivelse

Sostrup Slot & Kloster ligger på det nordøstlige del af Djursland, tæt ved Gjerrild bugt, ikke langt fra Grenaa og Bønnerup Strand. Sostrup Slot & Kloster blev færdigbygget af Sophie Bille i 1606. Sostrup er en vandborg, bygget på en menneskeskabt ø af kampesten og hundredvis af egetræspæle. Arvingen, Hans Seefeldt, må efter kun 3 år opgive gods og slot og rider herfra i 1612 uden en krone på lommen.

Herefter ejes Sostrup, under navnet Grevskabet Scheel, af de magtfulde Scheel grever i 211 år. Scheelerne kunne i deres storhedstid ride på egen jord fra Grenaa til Viborg. Efter et eklatant overforbrug af Jørgen Scheel, “Den Vilde Greve”, slutter Scheel ejerskabet med Danmarks hidtil største private konkurs, og i 1823 rider Den Vilde Greve herfra på en hest … uden en krone på lommen.

Staten overtager grevskabet, indtil Jacob von Benzon køber Sostrup i 1829. Benzon slægten ejer stedet under navnet Stamhuset Benzon i over 100 år. Sønnen Ernst von Benzon var en eventyrlysten sjæl, en målrettet jæger og samler, der elskede at sejle til jagtmarker i Afrika og Sydamerika i sin skonnert. I dag hænger flere af hans trofæer fortsat på slottet.

Herskabernes tid som ejere af Sostrup var forbi i 1943. Efter 2. verdenskrig blev slottet brugt som flygtningelejr. En innovativ kostskole med fokus på fri opdragelse testede herefter de gamle slotsmure.

I 1960 blev stedet lavet om til et kloster, da en gruppe af cisterciensernonner overtog Sostrup. I 1992 blev det formidable Maria Hjerte Kloster og Maria Hjerte Kirke bygget under ledelse af abbedisse Theresa Brenninkmeijer. Abbedissen og 22 nonner forlod i sommeren 2013 klosteret og Danmark.

Sostrup Slot og Kloster ejes i dag af dansk-amerikaneren Kirsten B Swift.

OBS: Man spiser på slottet (1) og sover i klostercellerne (3) eller i lejlighederne, som ligger rundt omkring i bygningerne v/nr. 2-6. Se på kortet. Der kan være mellem 6-8 min. gang op til slottet.

Attraktioner / seværdigheder i nærheden
· Grenaa (13 km)
· Djurssommerland
· Re park
· Glasmuseet Ebeltoft
· Fregatten Jylland
· Kattegacenteret
· Ree Park Safari 
· Randers regnskov
· Glasmuseet Ebeltoft
· Bønnerup Strand (10 km)

Faciliteter

 • Generelt

  Parkeringsmuligheder
  Ja
  Gratis parkering
  Ja
 • Indretning

  Restaurant
  Ja