Del

Oversigt

Beskrivelse

Sophiendal Slotshotel ligger i Søhøjlandet mellem Skanderborg, Silkeborg og Århus. Skov, sø og åer omgiver gården og her høres hjortebrøl og ørne ses foroven.

I hovedbygningen findes romantiske værelser med hvert deres individuelle præg, og naturligvis himmelseng. Godset er et ideelt valg for dig, der søger et weekendophold i stilfulde, luksuriøse omgivelser. Ud over traditionelt jordbrug anvendes godset også til fritidsaktiviteter som ridning, sejlads, jagt og fiskeri. Den historiske hovedbygning rummer bl.a. restaurant, riddersal, vinkælder. Året rundt afholdes der mange bryllupper på slottet.

Klosterkirken, der blev bygget i 1058, er landets ældste. Ved reformationen blev Veng kloster lagt ind under ryttergodset Skanderborg Slot og var kongens jagt og skovadministration indtil det i 1767 blev solgt til von Woyda, der oprettede stamhuset og opkaldte godset efter sin hustru Sophie. Relieffet med adelsvåben på gavlen ved indkørslen er udført af billedhuggeren Bissen.

Over døren til restauranten findes en latinsk indskrift fra 1876: ”Ingen ærlig gæst eller beboer er gået sultne fra mit bord.” Køkkenet laver fortsat lækker mad af sæsonens friske råvarer - en del heraf fra eget landbrug. Kom og bliv forkælet med et slotsophold i de afslappende, romantiske og historiske omgivelser.

Med Sophiendal Slotshotels centrale placering er der kort afstand til både Den Gamle By, Aros Museum eller Moesgård Museum i Århus. Eller til Himmelbjerget eller hvad med en sejltur på Skanderborg Sø.

Faciliteter

 • Afstande

  Banegård
  12 km
  Busstop
  1 km
  Golfbane
  12 km
  Hav/fjord
  30 km
  Indkøb
  3 km
  LEGOLAND
  83 km
  Lystfiskeri
  12 km
  By
  12 km
  Lufthavn
  83 km
 • Generelt

  Handicapvenligt
  Nej
  Parkeringsmuligheder
  Ja
 • Indretning

  Restaurant
  Ja
  Roomservice
  Ja
  Røgfrit hotel
  Ja
 • Kapacitet

  Antal personer selskaber
  170
  Antal senge
  68
  Antal værelser
  34