Storslåede naturoplevelser ved Vadehavet
Del
Se weekendophold på Rømø
weekendophold rømø
Kommandørgården på Rømø. Foto: Arne Müseler.
Rømø er et skønt sted, som bringer jer helt tæt på Vadehavet. Nyd den storslåede natur og de flotte huse og gårde som hvalfangst gjorde det muligt at opføre. Gå en tur på Danmarks bredeste strand, og se den lille by hvor kaptajn Peter Mærsk Møller kom til verden.

Weekendophold på Rømø

Rømø er den ene af de to dansker perler, som findes i Vadehavet. Den er landfast med Jylland via en dæmning, som fører tværs over et enestående smukt Vadehavs landskab.

Indbyggerne ernærede sig igennem mange år ved fiskeri, men i 1600-tallet kunne det ikke længere løbe rundt. I stedet tog en del af søfolkene arbejde som matroser og kommandører på hvalfangerskibe, som der i følgende årtier kom flere og flere af. Der var gode penge i hvalfangsten i Nordatlanten - et forhold som den dag i dag afspejler sig i kvaliteten af øens ældre huse.

Et af dem er Kommandørgården, som blev opført i 1748, og som nu er en del af Nationalmuseet. Her kan I se et velstående hvalfangerhjem med eksempler på datidens fineste malerhåndværk og snedkerarbejde. Her er også flotte vægge udsmykket med de hollandske fliser, der var typiske for den periode.

Søfartstraditionerne har altid været stærke på Rømø, og i 1836 kom Peter Mærsk Møller til verden i Østerby, som ligger tæt ved Havneby. I 1904 grundlagde han sammen med sønnen Arnold Peter Møller Dampskibsselskabet Svendborg. Ingen vidste dengang at det var første skridt mod den globale virksomhed, som nu hedder A.P- Møller-Mærsk - men det var det.

Mellem Havneby og dæmningen ligger Naturcenter Tønnisgård, som formidler historien om Vadehavet, hvaler og naturen og kulturen på Rømø. Der er mulighed for at tage med på en guidet tur.

Omvendt er det naturligvis også muligt at tage på opdagelse på egen hånd. Og der venter jer masser af storslåede naturoplevelser - bl.a. Danmarks bredeste strand ved Lakolk. Gå også en tur ved stranden og oplev den enorme forskel der opstår på landskabet i takt med at tidevandet flyder frem og tilbage. Når tidevandet er på sit laveste forstår man for alvor, hvorfor vandet omkring Rømø kaldes "Vadehavet". Benyt jer af lejligheden, og gå en tur på den blotlagte havbund.

Book et skønt weekendophold på Rømø - se alle tilbud her!