Super flot natur, Himmelbjerget og afslapning i Søhøjlandet
Del
Se weekendophold i Ry
weekendophold ry
"Hjejlen" på sin vej gennem det naturskønne Søhøjland. Foto: Mikkel Grabowski.
Naturoplevelser på første klasse venter jer i Ry. Nyd den storslåede udsigt fra toppen af Himmelbjerget, sejl en tur med hjuldamperen "Hjejlen" og slap af i de fredelige omgivelser

Weekendophold i Ry

Ry er en mindre by som ligger i usædvanligt naturskønne omgivelser i Søhøjlandet. Byen er først og fremmest kendt, fordi den er opført tæt på Himmelbjerget.

Hvis vejret og årstiden er til det, så benyt jer af lejligheden til at tage turen op ad det 147 meter høje "bjerg", som i virkeligheden er en bakke. På toppen står det 25 meter høje Himmelbjergtårn, som blev indviet i 1875. Det blev rejst til minde om kong Frederik 7., som underskrev Grundloven i 1849.

Fra toppen af Himmelbjerget er der en helt fantastisk udsigt ud over omgivelserne. De skovklædte bakker og de maleriske søer danner et landskab, som er intet mindre end betagende.

Fra foråret til hen på sensommeren kan I sejle en tur med hjuldamperen "Hjejlen", som bl.a. lægger til ved Himmelbjerget. Det er en lige så storslået oplevelse at se Himmelbjerget nedefra, som det er at se landskabet oppe fra toppen.

De fredelige omgivelser inviterer til afslappende gåture, så benyt jer endelig af lejligheden.

Book et skønt ophold i Ry - se alle tilbud her!