Gå en tur igennem solsystemet og nyd områdets skønne natur
Del
Se weekendophold i Lemvig
weekendophold lemvig
Udsigt ud over Lemvig og den skønne natur omkring byen. Foto: Anigif.
Gå en tur igennem solsystemet eller tag Skulpturstien i stedet. Eller tag dem begge. Nyd freden roen, og den utroligt smukke natur, som venter jer ved Limfjordens bredder.

Weekendophold i Lemvig

Lemvig er opført i smukke omgivelser ved Limfjordens bredder, og er gennem tiden vokset op ad stejle skrænter, og videre ud på det omliggende plateau. Efterhånden som byen er vokset er Lemvig Sø blevet en del af den; søen ligger nu halvvejs inde i byen og halvvejs ude i den skønne natur, som omgiver Lemvig.

Lemvig Museum er et kulturhistorisk museum, som bestemt er et besøg værd. Som noget særligt findes mange af de udstillede genstande nemlig udenfor. Det er således her at "Skulpturstien" og "Planetstien" starter. Skulpturstien fører jer forbi intet mindre end 54 kunstværker, som alle er udført af den lokale billedhugger Torvald Westergaard.

Planetstien er en model af solsystemet i størrelsesforholdet 1:1 milliard. Det vil sige at hver gang I har gået en meter, svarer det til 1 million meter. Stien består af en række skulpturer som er opstillet i landskabet, og fortæller om afstandene mellem og størrelserne på, de forskellige planeter.

Solen står i Vesterbjerg, og er repræsenteret af en bronzekugle som er 1,39 meter i diameter. Herfra er der (ude i rummet) 7,4 milliarder kilometer til den mindste af planeterne, Pluto. Når I følger stierne bliver det til 12 kilometer hernede på Jorden; vel ankommet finder I en bronzekugle på størrelse med et knappenålshoved.

Tag turen forbi skulpturerne og planeterne, og nyd freden, roen og den utroligt smukke natur, som stierne fører jer igennem.