Harzen er natur, kultur og oplevelser på første klasse
Del
Se weekendophold i Harzen
weekendophold harzen
Slottet i Quedlingburg er en af de seværdigheder det slet ikke er til at komme uden om i Harzen. Foto: APreussler fra det tyske Wikipedia.
Her venter et flot bjerglandskab med Bloksbjerg og de to eventyrligt flotte byer Goslar og Quedlingburg, der begge er anerkendt af UNESCO som en del af verdens kulturarv. Besøg også slottet Falkenstein, som det aldrig lýkkedes nogen at erobre.

Weekendophold i Harzen

Fra grænsen er der omtrent 400 kilometer til det eventyragtige bjerglandskab og flotte byer, som venter jer i Harzen. Det højeste af bjergene er Bloksbjerg, der i løbet af middelalderen fik ry for at være heksenes festplads.

Områdets vigtigste by er Goslar, som er opført ved bjerget Rammelsberg. Byen opstod allerede i det 3. århundrede, da romerne beherskede størstedelen af Europa. Her blev mange forskellige slags malm, som efterfølgende blev forarbejdet til metaller. De vigtigste var sølv, bly, zink, kobber og fra 1700-tallet også guld.

Minedriften gjorde Goslar til en særdeles velstående by, og mange af de huse, paladser og andre bygninger som igennem de mange århundreder er blevet opført i byen, findes endnu i den ældste del af Goslar. Bydelen er, sammen med den nu nedlagte mine i Rammelsberg, optaget på UNESCO's eksklusive liste over verdens kulturarv.

Det samme gælder store dele af den utroligt smukke by Quedlinburg. Et besøg her er næsten som at tage på en rejse tilbage til middelalderen. I den ældste del af byen findes omtrent 2000 huse fra otte forskellige århundreder, langs brostensbelagte gader og små torve. Nyd også synet af Quedlinburg Slot, og byens flotte, gamle rådhus.

I nærheden af Quedlinburg finder i Falkenstein Slot, som absolut også er en udflugt værd. Det blev opført fra 1120-1180 og er et af de få slotte, som har overlevet uskadt helt frem til vores tid. Det skyldes beliggenheden som gjorde, at ingen nogen sinde har haft held til at indtage slottet og plyndre eller ødelægge det.

Slottet, og det museum der nu er indrettet i det, hører til blandt de mest besøgte seværdigheder i Harzen. Fra parkeringspladsen fører en ca. 2 kilometer lang sti op til slottet; nyd turen derop til fods eller kør derop med "minitoget". Der venter jer nogle spændende timer for enden af stien.

Harzen er kort sagt natur, kultur og oplevelser på første klasse - glæd jer til at komme af sted!

Book et skønt weekendophold i Harzen - se alle tilbud her!