Oplev den barske men smukke natur og bunkere fra besættelsen
Del
Se weekendophold i Hanstholm
weekendophold hanstholm
Udsigt ud over Hanstholm Havn og en usædvanligt stille Nordsø på en dag med havblik. Foto: Erik.
Den barske og forblæste, men samtidig meget smukke natur venter i området omkring Hanstholm. Få også den spændende fortælling om baggrunden for de bunkere og store kanonstillinger, som blev opført her under besættelsen.

Weekendophold i Hanstholm

Hanstholm er en mindre by, som ligger i det nordvestlige hjørne af Thy. Naturen omkring byen er barsk, men på samme tid også smuk og charmerende. En stor del af området uden for byen er nu en del af Nationalpark Thy.

Der er rigtig fine muligheder for fredelige gåture i det forblæste landskab - og I får selvfølgelig masser frisk havluft med i købet!

Under besættelsen blev der opført nogle store bunkere og kanonstillinger ved Hanstholm. Årsagen var at byen lå på et strategisk vigtigt punkt, som kunne bruges til at kontrollere indsejlingen til Kattegat.

Nogle af de bunkere og kanonstillinger som har overlevet kan i dag opleves når man besøger Museumscenter Hanstholm. Du har muligvis allerede set dem i fjernsynet, uden at vide det. Det var nemlig her "Olsenbanden i Jylland" blev indspillet. Kig ind og kom tæt på en dramatisk del af Danmarks historie.