Del
Se weekendophold i Fredericia
weekendophold fredericia
Et kig ind mod Fredericia fra byens meget velholdte anlæg af volde. Foto: Ole Olsen.
Fredericia byder velkommen til et charmerende og atmosfærefyldt bymiljø, der emmer af historie. Byens voldanlæg og gamle bygninger er særdeles velholdte, og spændende at opleve. Der er rigtig fine muligheder for shopping i den flotte midtby.

Weekendophold i Fredericia

Fredericia kom til verden i midten af 1600-tallet som en fæstning, der skulle gøre det nemmere at forsvare Jylland. Byen blev opkaldt efter den regerende konge, Frederik 3., og hed oprindeligt Frederiksodde. Den blev omdøbt til Fredericia i 1664, og har siden da udviklet sig til en driftig og spændende by.

Fredericia havde status som fæstning helt frem til 1909, og først på dette tidspunkt blev det muligt at bygge uden for voldene. Derfor findes et af Nordeuropas bedst bevarede anlæg af volde den dag i dag omkring den ældste del af Fredericia. En gåtur på Fredericia Vold, der nu fungerer som park, er en både afslappende og indholdsrig oplevelse.

Der findes rigtig mange smukke, gamle bygninger i byen. Det gælder ikke alene i bymidten, men også for Bymuseet, der fortæller spændende historier om Fredericias fortid. Kig ind - de flotte bygninger er i sig selv turen værd.

Bymidten byder på et væld af små gågader, hvor en stribevis af sjove, spændende, skæve, kendte og ukendte butikker holder til. Ind imellem findes cafeer og restauranter, hvor I kan tage en pause fra shoppingen.

Book et skønt ophold med Fredericia i centrum - se alle tilbud her!