Weekendophold Hoteller og kroer i Danmark Hoteller og kroer i Tyskland Feriecentre i Danmark Feriecentre i Tyskland Feline Holidays Club Om Weekendophold.dk Bestil gavekort Feline Ferie lotteri Inspiration

 

Nytårsaften på kro

Hvert eneste år, når juledagene er overstået og man egentlig helst vil slappe af, begynder overvejelserne omkring nytårsaften at melde sig. Hvor mange gæster kommer der, hvad skal menuen bestå af, hvilke vine passer bedst til maden, hvilken champagne skal man købe og så videre. Som om det ikke var nok i sig selv at skulle foretage alle disse indkøb skal det oven i købet foregå på et tidspunkt, hvor alle butikker er stopfulde af folk, der er ude at bytte julegaver.

 

 

Når indkøbene endelig er overstået, skal der bruges mange timer på at gøre rent, lave mad og dække bord. Når gæsterne kommer sidst på eftermiddagen er det ofte sådan, at man har været i gang lige siden tidligt om morgenen. Maden står i ovnen, men forretterne skal gøres klar, de skal serveres og der skal ryddes af bordet.

 

Samtidig skal man holde styr på hovedretten – den må ikke få for lidt, men heller ikke for meget. Og både hovedretten og tilbehøret i form af kartofler, sovs og grøntsager skal være klar samtidig med, at man er færdig med at rydde ud efter forretten. Under middagen skal man så sørge for at der hele tiden er mad på bordet, og efterhånden som man kommer igennem maden, begynder man uvilkårligt at tænke på, at det er ved at være tid for desserten.

 

Ofte er det nu nødvendigt at vaske op i hånden. Opvaskeren er fuld af de ting du har fyldt i den i løbet af dagens mange forberedelser, og af tallerkener og bestik fra forretten. Man gider egentlig ikke at skulle til at vaske op, men det er nødvendigt for overhovedet at kunne være i køkkenet. Når man er færdig skal desserten tilberedes og serveres, og så er der en ny stak fade og tallerkener klar.

 

 

Nytår på kro

Det er kort sagt et stort arbejde at holde nytår hjemme – og der er mindst lige så meget arbejde i at rydde op dagen derpå, hvor de fleste har svært ved at finde overskud til den slags. Der er konfetti og serpentinere overalt, indholdet af bordbomberne er fløjet omkring i hele stuen. Måske har uheldet været ude, og der er blevet spildt på tæppet eller i sofaen – eller din fine, hvide dug er plettet af rødvin.

 

 

Hvorfor ikke slippe for alt dette, og lade andre om besværet? ”Bare jeg kunne”, vil reaktionen lyde hos de fleste. Men det kan du faktisk! Aftal med vennerne at næste gang I fejrer nytår, forkæler I jer selv ved at holde nytårsaften på en kro. Der er mange kroer i alle egne af landet. Udvalget er med andre ord stort, så det er ikke nødvendigt at køre så langt for at komme til at fejre nytårsaften på en kro.

 

Lad dygtige kokke fremtrylle dejlige retter, lad tjenere servere dem for dig, og glem alt om opvask og oprydning. Når du bliver træt går du bare op på værelset og lukker døren efter dig. Om morgenen kan du nyde en dejlig morgenmad, og igen bare lade det hele stå. Efter morgenmaden er det bare at pakke tingene, sætte sig ind i bilen og køre hjem til et hus, der ikke trænger til den sædvanlige hovedrengøring efter nytårsaften.

 

Glem alt om stress og besvær, og glæd dig til årets sidste dag: hold nytårsaften på en kro!

Vælg område
Vælg antal overnatninger
Vælg antal personer